Кламер БГ - Новини: Парното в Перник, София и Бургас тръгва в следващите дни

Парното в Перник, София и Бургас тръгва в следващите дни

България

|
Вт, 08 Ноем 2022г. 12:10ч.
Парното в Перник, София и Бургас тръгва в следващите дни

Парното в Перник, София и Бургас тръгва в следващите дни

В следващите три дни тръгва парното в Перник, София и Бургас, защото средните температури през денонощието ще паднат под 12 градуса, каквито са нормативните изисквания за пускане на топлоснабдяването.

В Перник това ще стане на 8 ноември, вторник, в столицата – на 9 ноември, а в Бургас – на 10 ноември.

В София след 9 ноември се очаква средната температура за денонощията да падне до 10 градуса. Нормативните изисквания за пускането на парното са при три последователни дни с под 12 градуса и прогноза за трайно застудяване.

Подаването на топлинна енергия ще започне първо към училища и детски градини, а след това и към административните и жилищни сгради.

Дружеството припомня на клиентите са да са приключили с всички ремонти по вътрешните инсталации и системата да е запълнена с вода, както и да са отворили напълно вентилите на радиаторите си и да са ги обезвъздушили, за да не се получават въздушни възглавници по уредите.

Важно също така абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и, ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител.

mediapool.bg