Кламер БГ - Новини: Паркира ли НСО на тротоара или да

Паркира ли НСО на тротоара или да

България

|
Пет, 14 Фев 2020г. 14:27ч.
Паркира ли НСО на тротоара или да

Националната служба за охрана (НСО) отново предизвика обществен скандал заради "специфичното" й поведение на пътя. Този път в центъра му е колата, която обслужва правосъдния министър Данаил Кирилов.

Ядосан съсед публикува снимка, на която се вижда как шофьорът на колата е паркирал на тротоара.

"Всеки ден по няколко пъти този индивид /шофьорът на министъра на правосъдието Данаил Кирилов/ преседява понякога почти по час паркирал на тротоара докато го чака пред входа на блока, където живее", пише съседът.

Очаквано постът му във Фейсбук става много популярен и предизвиква традиционния гняв на данъкоплатците. Това принуди НСО и министърът да реагират.

"Националната служба за охрана (НСО) поднася искрени извинения на живущите в района за евентуално причинени неудобства. НСО уверява, че подобно поведение няма да бъде толерирано от ръководството на Службата и на водача ще бъде отправена строга забележка", посочиха от НСО.

Данаил Кирилов от своя страна също се извини, но половинчато:

Това е пореден скандал, свързан с поведението на служителите на НСО по пътя.

По-рано тази седмица шефът на НСО Красимир Станчев коментира, че е "призовал шофьорите на НСО да спазват всички правила за движение, които важат за всеки на пътя".

"И на всеки е казано, ако нарушават правилата, да пускат лампите. Но без да създават предпоставки за произшествия".

Освен това Станчев съобщи, че тази година са ангажирани повече психолози, които да работят със служителите да са по-търпеливи и да не влизат в конфликти с граждани.

В края на миналата година от НСО съобщиха, че се обмисля и монтиране на видеонаблюдение в колите на НСО, но засега не е ясно до къде е стигнала тази идея.

Въпреки уверението на Данаил Кирилов във "внимателността и съобразителността на екипа от НСО да се стремят да съобразяват обстоятелствата добросъвестно", гражданите често са свидетели на друго. Миналата година службата бе "разкрита" лично от премиера Бойко Борисов. В един от вече традиционните му клипове във Фейсбук се виждаше как охраната му шофира "джипката" му.

mediapool.bg