Кламер БГ - Новини: Борисов призова Запада да се намеси по-активно в Сирия, Иран и Афганистан (Видео)

Борисов призова Запада да се намеси по-активно в Сирия, Иран и Афганистан (Видео)

България

|
Пет, 14 Фев 2020г. 14:32ч.
Борисов призова Запада да се намеси по-активно в Сирия, Иран и Афганистан (Видео)

Премиерът Бойко Борисов призова Западa да има по-активна дипломация и "да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран, Афганистан - навсякъде, където има проблеми". В петък той пристигна в Мюнхен, за да участва в годишната Конференция по сигурността. На летището бе посрещнат от екип на YOU TUBE канала на конференцията, пред който премиерът говори.

"Малко вятър. Зима е - колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре", бяха първите думи на премиера, след като репортерът се пошегува, че Борисов е донесъл лошото време в Германия.

Тероризмът, коронавирусът и нелегалната миграция създават проблеми и паника, добави Борисов.

Основана през 1963 г., Мюнхенската конференция по сигурността приема всяка година стотици високопоставени официални лица и десетки световни лидери за дискусии по световните предизвикателства.

"С баварския премиер, с другите колеги ще обсъдим това, което правим по Западните Балкани, също така как България се е справила с нелегалната миграция, как по границата ни залавяме рекордни количества наркотици", каза Борисов.

"България е много близко и до Черно море, и до Сирия, и до Либия, Иран, имаме контингент в Афганистан, заради събитията в Босна и Херцеговина и там имаме военнослужещи. Много трябва да се работи", заяви премиерът Бойко Борисов.

Целта на конференцията е да изгражда доверие и да допринася за мирно разрешаване на конфликти чрез неформален диалог в рамките на международната общност, имаща отношение към сигурността.

mediapool.bg