Кламер БГ - Новини: Панов: Не усетих подкрепа от "Демократична България"

Панов: Не усетих подкрепа от "Демократична България"

България

|
Пет, 19 Ноем 2021г. 10:31ч.
Панов: Не усетих подкрепа от "Демократична България"

Снимка: БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, който бе кандидат за президент, обяви, че е не е усетил никаква подкрепа от коалицията "Демократична България", които формално застанаха зад номинацията му. Той бе издигнат от инициативен комитет, в чиято основа бе гражданската организация "Правосъдие за всеки". След изборите няколко неини членове заявиха, че са направили грешка. Самият Панов каза пред бТВ, че подкрепа е имало само от "една малка група ентусиасти от ядрото на ДСБ".

"Подкрепата на "Демократична България" аз лично не я усетих, нямаше нито един лидер, който да застане и да обяви дори номера на бюлетината", каза Панов.

По думите той е избрал честна кампания и е говорил истината пред избирателите. Затова е платил цената.

"Когато получиш предложение да влезеш в надпреварата един ден преди старта, значи си пропуснал възможности да наложиш този кандидат. Трудно се постига разпознаваемост, особено когато кандидатът не говори с политически начин на изказ", обясни съдията.

На вота миналата неделя Панов събра под 4% от гласовете. Той бе изпреварен и от председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов, който също бе кандидат за президент. Председателят на ВКС коментира, че Костадинов е заложил на антиваксърските настроения, докато той е избрал посланието за имунизация.

"Цялото кредо на "Демократична България" беше свързано със съдебната реформа и антимафиотския фронт. Те изпуснаха този фронт, изпуснаха и съдебната реформа, точно в момент, когато имаше възможност това да се реализира. В този момент задкулисието успя да създаде два нови проекта – единият е "Възраждане", а другият "Продължаваме промяната". Всъщност те успяха да изземат от "Демократична България" основния фронт", заяви Панов.

mediapool.bg