Кламер БГ - Новини: ПП: Ако нямаше риск Радев да ни отдалечи от Европа, нямаше да сглобим кабинет с ГЕРБ

ПП: Ако нямаше риск Радев да ни отдалечи от Европа, нямаше да сглобим кабинет с ГЕРБ

България

|
Съб, 19 Авг 2023г. 21:23ч.
ПП: Ако нямаше риск Радев да ни отдалечи от Европа, нямаше да сглобим кабинет с ГЕРБ

Лена Бориславова, сн. БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) и ГЕРБ отговориха на президента Румен Радев, който в събота яростно нападна управляващите.

Ако нямаше риск Радев да ни отдалечи от Европа, нямаше да сглобим кабинет с ГЕРБ, коментира Лена Бориславова от ПП.

От ГЕРБ пък посочиха, че "демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук".

Радев коментира по-рано, че управляващите преяждат с власт и заплашват демокрацията и подготвят опорочаване на изборите.

"Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент", написа Лена Бориславова във фейсбук профила си.

"Иронията на днешния ден: Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент".

Депутатът от "Продължаваме промяната -Демократична България" Ивайло Мирчев написа, че президентът е използвал годишнината от Шипченската епопея, за да си разгърне политическата платформа на разделението.

mediapool.bg