Кламер БГ - Новини: Още една група мигранти е задържана в София

Още една група мигранти е задържана в София

България

|
Пет, 25 Ноем 2022г. 10:09ч.
Още една група мигранти е задържана в София

Снимка: БГНЕС

Още една група нелегални мигранти са арестувани в София в петък сутрин, съобщи БНР. Задържани са 12 души, които твърдят, че са сирийци. Те са пътували в кола със сръбски номера. Автомобилът е спрян за проверка на бул "Цариградско шосе". Арестуван е и шофьорът, който също е чужденец. Всички са отведени в Осмо РПУ в столицата.

Това са поредните нелегално влезли у нас чужденци, които успяват да стигнат до София на път към сръбската граница. Преди дни полицай пострада тежко след като служебен микробус бе ударен от каращ с висока скорост бус, пълен с мигранти.

Инцидентите с униформени зачестиха през последните месеци. В началото на лятото в Бургас загинаха двама полицаи след като патрулката им бе ударена от пълен с мигранти автобус. Преди седмици полицай бе застрелян до граничната ограда с Турция.

В четвъртък служители разказаха пред бТВ потресаващи неща за ситуацията във вътрешното ведомство. Те заявиха, че работят по инструкции, които не им позволяват да действат със сила срещу мигранти и каналджии, а ако го направят, ще бъдат виновни. Според тях полицаите по границата носят рециклирани бронежилетки с изтекла годност, разставени са на по километър един от друг и нямат радиовръзка.

mediapool.bg