Кламер БГ - Новини: Очаква се натоварен трафик по основните пътища

Очаква се натоварен трафик по основните пътища

България

|
Съб, 21 Дек 2019г. 13:42ч.
Очаква се натоварен трафик по основните пътища

Натоварен трафик по основните пътища в страната се очаква в събота. Причината е поредицата почивни дни за предстоящите коледни празници. От МВР увериха, че са предприети всички мерки за улесняване на трафика, а екипи на пътната полиция ще следят за нарушения от страна на водачите.

От Гранична полиция съобщиха, че по всички пунктове са предприети мерки за обработване документите на пътуващите.

Заради проблем с електрозахранването на гръцка територия тази сутрин трафикът на ГКПП Кулата е бил временно затруднен. Към момента движението е нормализирано. Повече са автомобилите на вход към България, но обработката на документи и товари се извършва бързо, заявиха от "Гранична полиция".

Пътищата в област Благоевград са проходими и няма въведени ограничения. Преди обяд гъста мъгла е затруднявала движението по автомагистрала "Струма" от Сандански до Кресна и по главен път Е-79 до Благоевград. Автомобилният трафик е нормален за почивните дни, казаха от Областно пътно управление Благоевград, цитирани от БНР.

Затруднено е и движението заради мъгла по магистрала „Тракия“ в района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Движението по аутобана е спокойно.

mediapool.bg