Кламер БГ - Новини: Отстъпката за горивата остава и през декември

Отстъпката за горивата остава и през декември

България

|
Съб, 19 Ноем 2022г. 12:54ч.
Отстъпката за горивата остава и през декември

Отстъпката за горивата остава и през декември

Отстъпкат от 25 стотинки на литър гориво остава и през декември.

„За следващата година подготвяме друга мярка - пак за компенсиране на високите цени на горивата. Тя ще бъде по-насочена към най-уязвимите слоеве на обществото, а не парите да се раздават на калпак”, служебният вицепремиерът по икономическа политика и министър на транспорта Христо Алексиев пред Нова тв.

Той обясни, че една от идеите за догодина е критерият да е подоходен. "Хората, които са с най-ниски доходи, да могат да се възползват. Мярката ще бъде насочена към всички нуждаещи се от транспорт. Работи се върху критериите и те ще бъдат обявени следващата седмица”, обясни той.

Освен за личните автомобили, ще има компенсация и за хората, които ползват обществен и железопътен транспорт. "Какъв ще е размерът на отстъпката зависи от прихода. Призовавам депутатите да приемат колкото се може по-бързо законодателните промени, които сме предложили, свързани с изземване на свръхпечалбите от енергийния сектор и този на горивата", добави Алексиев.

Той посочи, че ако се наложи, е готов да остане още един мандат в стола на служебен вицепремиер. „Предпочитам да не се налага, но ако се наложи, няма голям избор. Щом съм тръгнал, трябва да си довърша делото”, посочи служебният министър на транспорта.

mediapool.bg