Кламер БГ - Новини: Открити са останки и загинали от разбилия се чилийски самолет

Открити са останки и загинали от разбилия се чилийски самолет

Свят

|
Четв, 12 Дек 2019г. 08:43ч.
Открити са останки и загинали от разбилия се чилийски самолет

Останки от пътници на изчезналия по маршрута си самолет на чилийските военно-въздушни сили (ВВС) са открити в морската зона на издирването в протока Дрейк между Южна Америка и Антарктида. Това съобщи радиостанция "Кооператива", като се позова на шефа на провинция Магалянес Хосе Фернандес, предаде БТА.

Според него ВВС на Чили са потвърдили, че "са намерени останки от самолета и от хората, които са били на борда". Останките още не са докарани на континента.

Издирвателната операция продължава. Според губернатора в зоната, от която екипажът за последен път е установил радиовръзка, са намерени също колело на военно-транспортния самолет С-130 "Херкулес", части от шасито и от фюзелажа.

В сряда чилийските военно-въздушни сили съобщиха, че един от транспортните им самолети е изчезнал с 38 души на борда на път за база в Антарктика.

Самолетът Херкулес C130 е излетял в понеделник в 16:55 часа местно време (19:55 по Гринуич) от южния град Пунта Аренас. Операторите са изгубили връзка със самолета около 18 часа.

"На борда на самолета Херкулес C130 e имало 38 души, от които 17 души членове на екипажа и 21 пътници", се казва в съобщението на чилийските ВВС.

mediapool.bg