Кламер БГ - Новини: Десет пострадали в пожар на единствения руски самолетоносач

Десет пострадали в пожар на единствения руски самолетоносач

Свят

|
Четв, 12 Дек 2019г. 14:32ч.
Десет пострадали в пожар на единствения руски самолетоносач

Поне десет души са пострадали при избухналия в четвъртък пожар на борда на единствения руски самолетоносач, "Адмирал Кузнецов", съобщиха ТАСС и Франс прес.

Шестима са настанени в реанимация, но състоянието само на един от тях се оценява като сравнително тежко. Повечето от хората са се отровили от вдишваните изгорени газове от пожара. Двама военнослужещи са пострадали при опитите за потушаване на огъня. Един се води в неизвестност.

Над 400 човека се намирали на борда на кораба, когато избухнал пожарът.

Инцидентът станал по време на ремонтни дейности, вероятно в резултат на нарушаване на правилата за безопасност при извършване на заваръчни работи в трюма на самолетоносача.

Започнало е разследване за прицините за инцидента.

Пожарът първоначално е възникнал върху 20 кв. м площ, но после се разраснал до 120 кв. м. Гори дизелово гориво, според ТАСС. Огънят все още не е потушен.

"Адмирал Кузнецов" се намира в кораборемонтния завод в Мурманск от началото на 2017 година. По график ремонтът му трябва да приключи до 2022 г.

Шефът на "Обединената корабостроителна корпорация" Алексей Рахманов обяви, че възникналият пожар няма да се отрази върху срока за приключване на ремонта.

mediapool.bg