Кламер БГ - Новини: "Отбор мечта" на Добрев и в енергетиката

"Отбор мечта" на Добрев и в енергетиката

България

|
Пет, 29 Септ 2017г. 14:20ч.
"Отбор мечта" на Добрев и в енергетиката

Депутатът от ГЕРБ и бивш икономически и енергиен министър от първия кабинет на ГЕРБ е спретнал "отбор мечта" и в държавната енергетика, който и до днес е на високи позиции в енергийното ведомство и подопечните му компании, посочва електронното издание 3e-news.net.

Бившият служебен министър на икономиката и енергетиката Асен Василев е съученик на депутата от ГЕРБ и макар да бе на поста няколко месеца се вписва с линията от назначенията на приближени на Добрев хора в енергетиката.

Изпълнителният директор на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) Петьо Иванов е съученик на Делян Добрев от английската гимназия в Хасково и се задържа на поста при няколко правителство..

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов също е съученик на Делян Добрев. Той също бе служебен министър в кабинета на Огнян Герджиков, след което се върна обратно на работа в държавното газово дружество, макар според някои експерти това да е конфликт на интереси. За БЕХ се твърди, че има и други приближени на Делян Добрев, назначени на стратегически позиции

Мария Армутлиева от Хасково се върти от пет години по високите етажи на управлението в енергетиката, посочва изданието. През 2012 г. е назначена от самия Добрев за шеф на политическия му кабинет. След това за година отива на работа в борда на АЕЦ "Козлодуй", следва "поставянето" й като съветник при енергийния министър Теменужка Петкова в предишния й мандат, като началник на кабинета на Николай Павлов като служебен енергиен министър, а сега е директор на дирекция в "Булгаргаз".

Друга хасковлийка - Катрина Титкова, е директор на Правна дирекция в БЕХ, преди това е била специалист в Народното събрание, където Делян Добрев е шеф на комисията по енергетика.

Хасковският зет и кум на Катрина Титкова - Георги Добрев, е шеф на дирекция "Обществени поръчки" в БЕХ.

Таня Трендафилова Захариева от Хасково, е Председател на УС на "Булгартрансгаз".

Йордан Божинов от Харманли е юрист на "Булгаргаз", съученичка на Добрев от Хасково работи и в архива на БЕХ и кой знае още кой и на какви нива, пише още 3e-news.net.

mediapool.bg