Кламер БГ - Новини: Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в Кремиковци

Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в Кремиковци

България

|
Пон, 13 Септ 2021г. 16:22ч.
Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в Кремиковци

Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в Кремиковци

Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в Кремиковци от служители на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са двама мъже, оперативните действия продължават.

В ранните часове днес, при разминаване между Челопеч и Ботунец, шофьор на лек автомобил - с неустановени до момента марка и модел, е забелязал служебната кола, която е извършвала по това време рутинен обход на района. Водачът веднага е загасил светлините на автомобила, подал е газ и се е оттеглил в посока на бившия комбинат "Кремиковци".

Служителите на реда незабавно са подали сигнал до оперативния дежурен център на СДВР и към мястото своевременно са насочени екипи от районните управления, които са започнали обход на района. При приближаване на единия от патрулите към портала, униформените са забелязали мъж, видимо притеснен. Усетили са и специфичния мирис на марихуана.

По същото време друг мъж е изскочил от близък фургон. При вида на полицаите е избягал към вътрешността на сградата. При последвалата проверка, в две от халетата и в работно помещение са установени оборудвани оранжерии за отглеждането на марихуана.

Двамата мъже са задържани, за случая е уведомена прокуратурата, под чието наблюдение продължават оперативните действия.

mediapool.bg