Кламер БГ - Новини: Окончателно: Пернишкият прокурор Бисер Михайлов остава на свобода

Окончателно: Пернишкият прокурор Бисер Михайлов остава на свобода

България

|
Ср, 18 Окт 2023г. 12:46ч.
Окончателно: Пернишкият прокурор Бисер Михайлов остава на свобода

Бисер Михайлов. Снимка: lex.bg

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов остава на свобода. Прокуратурата не е протестирала освобождаването му от първата инстанция и така решението е влязло в сила, съобщи БТА.

Михайлов бе задържан по подозрение в нанасяне на средна телесна повреда на съпругата си Биляна в условията на домашно насилие. Сигналът бе подаден от дъщеря му. Михайлов бе арестуван за 72 часа, но съдът прецени, че няма достатъчно доказателства и го освободи. Явно и прокуратурата вече не е убедена, че може да постигне постоянен арест.

Паднах сама

В първите часове след ареста разследващите обявиха, че пострадалата Биляна е в болница. Делото бе образувано за средна телесна повреда, защото имаше данни, че тя е изпаднала в безсъзнание заради евентуален побой.

След това обаче тя заяви, че не е била удряна. Михайлова каза, че сама е паднала и това е причината за нараняванията й.

"Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство... Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и след това паднах и оттам ми е тази травма на главата... Мъжът ми не ми е посягал и не ме е удрял" , заяви тя пред Нова телевизия.

Пред съда Михайлов каза, че обвинението било смехотворно.

Още по темата:

Пернишкият прокурор е арестуван за 72 часа. Жена му не помни какво е станало

Бащата и синът

Прокурорът е баща на Васил Михайлов, станал известен миналото лято с редица обвинения за побои и заплахи. Младежът бе арестуван след като близки на пребит от Перник се оплакаха публично.

Едва след намесата на медиите и на кмета Станислав Владимиров срещу прокурорския син започнаха някакви действия. Делото бе пратено в София, защото в Перник колегите на баща му отказаха да работят по него.

Михайлов-младши вече се призна за виновен по едно от обвиненията и сключи споразумения за условна присъда. Срещу него ще има и още един процес, пак за нанасяне на телесни повреди и заплахи.

mediapool.bg