Кламер БГ - Новини: Общинарят с маската и пистолетите се оттегли от ръководството на Столичния общински съвет

Общинарят с маската и пистолетите се оттегли от ръководството на Столичния общински съвет

България

|
Пет, 14 Окт 2022г. 15:45ч.
Общинарят с маската и пистолетите се оттегли от ръководството на Столичния общински съвет

Общинарят с маската и пистолетите се оттегли от ръководството на Столичния общински съвет

Столичният общински съветник Борислав Иванов, който се прочу с неподходящото си поведение от последните няколко дни, е подал оставка като заместник-председател на местния парламент. Той обаче не се е оттеглил от ръководното място в Комисията по обществен ред и сигурност. Това обяви председателят на общинския съвет Георги Георгиев.

В четвъртък ГЕРБ, "Демократична България" и независимият общинар Борис Бонев поискаха Иванов да се оттегли от ръководните си постове в общинския съвет заради поведението си.

Иванов, който обяви, че от досегашната си партия "Атака" преминава към "Възраждане", първо се опита да свали знамето на Украйна от фасадата на общината. В тази акция беше рамо до рамо с лидера на новата си фомация Костадин Костадинов. На следващия ден във фейсбук профила си привидно продължи атаката по флага, като се снима на балкона на кметския кабинет със знамето на Украйна на заден фон, а след това си пусна снимка и с флага на тази страна, който държи в ръцете си. Оказа се обаче, че Иванов нито е свалил знамето от фасадата на общината, нито е правил опит за това.

Постовете му в социалната мрежа включваха още снимки на пистолети и белезници, селфи от тоалетната, на което е нахлузил маска на главата си, както и покана за дебат към Борис Бонев, придружена със снимка на бухалка.

Още в четвъртък Борислав Иванов обяви, че ще се откаже от мястото си в ръководството на местния парламент, но е пожелал да остане начело на комисията по обществен ред. Вероятно обаче ще бъде отстранен от поста на заседанието на съвета, насрочено за 27 октомври.

Часове, след като медиите описаха активностите на Иванов, от "Възраждане" обявиха, че той не е подавал молба за членство в партията и ако го направи, тя ще бъде разгледана в едномесечен срок. Добавиха, че активностите му са негова лична идея.

В петък от интервю на Иванов пред бТВ се разбра, че той е огорчен от това, че от "Възраждане" не са одобрили действията му, въпреки че те целяли да се "докаже" като човек, който може да прави провокации. Каза, че пиари от партията му звънели, за да му се карат, а той самият се опитал да се чуе с Костадин Костадинов, но не успял. По-късно написа в социалната мрежа: "Г-н Костадинов, вие ме излъгахте и предадохте. Не правете това и с народа, защото аз ще ви посоча с пръст". Намекна, че действията му са били напътствани от "партийни лидери" и добави, че заради обществената реакция на действията му имал семейни проблеми.

По-рано през деня общинският съветник коментира още, че опитите му да свали знамето на Украйна са нарушение на правилата, но той смята, че флагът на тази страна не трябва да виси на сградата на общината.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев предположи, че това е началото напредизборната кампания на Иванов и "Възраждане". "Всичко започна в сряда, когато "Възраждане", начело с техния лидер и колегата Борислав Иванов откриха кампанията си за местните избори пред сградата на общината с протест и поредни опити за сваляне на знамето на Украйна. С протест започнаха кампанията си за местния вот и "Спаси София", начело с Борис Бонев, които пък използваха димки… За съжаление, явно тепърва ще сме свидетели на такова поведение от двете политически формации", написа той във фейсбук страницата си.

mediapool.bg