Кламер БГ - Новини: Четири компании със златни отличия за вътрешни дарителски кампании

Четири компании със златни отличия за вътрешни дарителски кампании

Общество

|
Четв, 08 Фев 2018г. 13:42ч.
Четири компании със златни отличия за вътрешни дарителски кампании

Над половин милион лева и 15 000 часа доброволен труд са дарени през изминалата година от служителите на 14-те компании финалисти в годишния знак за "Отговорна кампания – отговорни служители" за 2018 г., връчван от Фондацията BCause, Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Носители на Златния знак за дарителство от работното място отново са "Виваком", "Сити България", Isobar (преди eCommera) и "САП Лабс България"- И четирите компании запазват впечатляващото си представяне от миналата година и са успели не просто да продължат, но и да обогатят своите програми за дарителство и доброволчество от работното място, съобщиха инициаторите на призовете.

Отличията се връчват за четвърта година и имат четири степени, които се определят по критерии като процент на дарителите спрямо общия брой служители; финансовото съучастие от компанията; системата за привличане на дарители сред служителите; система за популяризиране на информацията как са използвани даренията; ангажирането на служителите с доброволчество.

Призьори на Сребърния знак са "Аурубис", "Кока Кола", "Мобилтел" и "Прогрес". Бронзов знак е връчен на "Ди Ейч Ел", "Монделийз", "Теленор" и "Дъ Таксбак груп". Знак за дарителство от работното място получиха "Омега Софт" и "ПиПиДи".

Специалната награда за екип, допринесъл за развитието на дарителството и доброволчеството от работното място е дадена на Isobar. Награда за най-добра доброволческа програма от работното място получи "САП Лабс България".

"Вярвам, че всяка компания е това, което са нейните служители. Вие - екипите в Човешки ресурси и Комуникации, създавате условия служителите на компаниите да са отговорни. А с това правите и самите компании отговорни. Благодаря за партньорството и за вашата мисионерска работа", каза Мила Миленова, председател на БДВО. "Горда съм и щастлива, че сме част от тази мисия", заяви Детелина Смилкова, председател на БАУХ.

Това е отличието мотиватор да продължаваме напред и да увличаме още хора с нас, всяка година да сме по-добри от предишната, коментираха представители на отличените компании.

Богдана Манова от фондация "Дечица" се обърна към събралите се с думите: "Нашата работа нямаше да бъде възможна без отговорни компании и отговорни служители, които даряват всеки месец част от заплатата си за важни за тях каузи. А BCause е вашият гарант, че парите отиват там, където трябва".

mediapool.bg