Кламер БГ - Новини: Хиляди арменци почетоха паметта на Азнавур в Ереван

Хиляди арменци почетоха паметта на Азнавур в Ереван

Общество

|
Вт, 02 Окт 2018г. 19:17ч.
Хиляди арменци почетоха паметта на Азнавур в Ереван

Хиляди се събраха в арменската столица Ереван във вторник, за да отдадат последна почит на френския певец с арменски корени Шарл Азнавур, който на 1 октомври почина на 94-годишна възраст в имението си "Муриес", разположено северно от пристанищния град Марсилия.

С цветя и запалени свещи хората се събраха на площада, носещ името на прословутия изпълнител на френски шансони. Те записаха своите съболезнования в специална книга.

С цветя бе обсипана и звездата с неговото име на Алеята на славата в Холивуд.

Франс прес съобщи, че певецът е починал от естествена смърт, причинена от остър белодробен оток. Той довел до спирането на сърдечно-дихателната функция, разкрила извършената аутопсия на тялото му, което е било открито безжизнено във ваната..

Патоанатомите изключват хипотезата певецът да се е удавил неволно, след като се е почувствал зле.

Тялото на покойника е било предадено на семейството му. Неговите близки са се обявили срещу провеждането на общонационална траурна церемония.

Тези церемонии са със строг протокол и с тях се изпращат видни френски политически, обществени и културни дейци в двора на Дома на инвалидите в Париж. На тях задължително произнася прощално слово президентът на Франция.

mediapool.bg