Кламер БГ - Новини: Създателите на "Игра на тронове" ще напишат новите "Междузвездни войни"

Създателите на "Игра на тронове" ще напишат новите "Междузвездни войни"

Общество

|
Ср, 07 Фев 2018г. 14:01ч.
Създателите на "Игра на тронове" ще напишат новите "Междузвездни войни"

Създателите на култовия сериал "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Дан Вайс ще напишат сценария и ще продуцират новите серии на космическата сага "Междузвездни войни", съобщи "Дисни".

Първата част от новите серии на "Междузвездни войни" трябва да бъде готова през 2019 година. Тя ще има отделна сюжетна линия от сегашната история за Скайуокър, която започна с епизода "Нова надежда".

"Дейвид и Дан са едни от най-добрите разказвачи в момента. Тяхното умение да развиват сложни характери, дълбочина на историите и богатство на митологията ще вкарат "Междузвездни войни" в пътища, които намирам за невероятно вълнуващи", коментира президентът на "Лукасфилм" Катлийн Кенеди.

Очаква се сериалът "Игра на тронове" да приключи през 2019 година. Той е огромен хит за HBO.

"През лятото на 1977 ние пътувахме в една галактика, далеч, далеч от нас и мечтаехме за това от тогава. За нас е чест да приемем тази възможност, малко сме ужасени от отговорността и сме изключително развълнувани да започнем веднага, след като финалният сезон на "Игра на тронове" бъде завършен", казват двамата сценаристи в специално изявление до медиите.

През 2012 година "Дисни" купи "Лукасфилм", която държи правата за "Междузвездни войни". Цената на сделката бе 4 милиарда долара. От тогава досега "Дисни" изпитва затруднения да максимизира потенциала на своята инвестиция. Компанията съобщава, че двамата сценаристи имат интерес да експлоатират митологията на "Междузвездни войни" и да създадат серии, които да са базирани върху нея. Това означава, че те по-скоро няма да работят върху продължението на сегашната сюжетна линия.

mediapool.bg