Кламер БГ - Новини: "Ролинг Стоунс" заплаши Тръмп със съд, ако продължи да използва песните им в кампанията си

"Ролинг Стоунс" заплаши Тръмп със съд, ако продължи да използва песните им в кампанията си

Общество

|
Нед, 28 Юни 2020г. 18:47ч.
"Ролинг Стоунс" заплаши Тръмп със съд, ако продължи да използва песните им в кампанията си

Британската рок-група "Ролинг Стоунс" заплаши американския президент Доналд Тръмп със съдебен иск, ако той продължава да използва нейни песни в хода на предизборната си кампания.

В специално изявление на групата и адвокатите на музикантите, съвместно с американската организация по защита на авторските права Broadcast Music, Inc. (BMI) се казва, че те няма да допуснат по-нататъшно незаконно използване на композиции на "Ролинг Стоунс" .

Миналата седмица на предизборен митинг на Тръмп в Тълса, щата Оклахома, звуча песента

на групата "You Can't Always Get What You Want". Същата песен бе използвана и на събития от кампанията на Тръмп през 2016 г. "Ролинг Стоунс" не агитират за Доналд Тръмп", заявиха през 2016 г. в Туитър музикантите от групата.

В сегашното изявление на правния екип се посочва, че ако се наложи, ще бъдат предприети "последващи действия", за да се попречи на Тръмп да използва творби на "Ролинг Стоунс" в кампаниите си, след като досега писмените предупреждения за нарушения на авторските им права са били игнорирани.

Преди дни семейството на покойния рок-музикант Том Пети предупреди кампанията на Тръмп да спре да използва негови песни, след като парчето "I Won't Back Down" бе употребено на същия митинг в Тълса.

С аналогични искания към Тръмп се обърнаха и британският музикант Елтън Джон, британската певица Адел и вокалистът на американската рок-група "Аеросмит" Стивън Тайлър

Предизборната кампания на 74-годишния Тръмп в близките месеци ще навлезе в решаваща фаза до изборите през ноември, на които негов съперник ще бъде кандидатът на Демократическата партия - 77-годишният Джо Байдън.

mediapool.bg

Вижте още