Кламер БГ - Новини: Принц Хари разкри, че е искал да напусне кралското семейство

Принц Хари разкри, че е искал да напусне кралското семейство

Общество

|
Нед, 25 Юни 2017г. 17:43ч.
Принц Хари разкри, че е искал да напусне кралското семейство

Британският принц Хари разкри, че преди време е искал да напусне кралското семейство, да се откаже от привилегиите си и да може да живее обикновен живот, но решил да продължи да изпълнява задълженията си, за да бъде лоялен към баба си, кралица Елизабет ІІ. Това сподели 32-годишният принц, който е пети в наследствената линия на британския трон, в интервю за вестник "Мейл от Сънди", цитирано от местните медии в неделя.

Думите му идват дни, след като в друго интервю Хари заяви, че "никой от кралското семейство не иска да заеме трона" и коментира, че промяната в британската монархия е неминуема, независимо дали след Елизабет ІІ на престола ще се качи баща му принц Чарлз или брат му принц Уилям.

Сега в откровен разговор за проблемите през 20-те си години, той разказва как, след като трябвало да напусне армията през 2007 г., осъзнал, че е прекарал години наред, в които "не искал да порасне", и изпитвал големи трудности да намери смислена кауза, на която да се отдаде.

Той описва като пълен хаос няколкото години от живота му, прекарани в купони и пиене, но посочва, че е решил да бъде по-конструктивен и "да остана в ролята на самия себе си".

Хари описва, че е бил съкрушен, когато през 2007 г. след десет седмици служба в Афганистан, неговото пребиваване там стана медийно достояние и от съображения за сигурност трябваше да бъде оттеглен от мисията.

"Бях много възмутен", разказва Хари. "Да бъда в армията беше най-доброто бягство, което можех да имам. Чувствах, че наистина постигам нещо. Не бях принц, Бях Хари", допълва той.

С професионална помощ, препоръчана от по-големия му брат Уилям, обаче Хари намерил начин да преоткрие себе си и да избере ролята, с която заслужи публично уважение – да работи за справянето на хора с психически разстройства, допълва вестникът.

mediapool.bg