Кламер БГ - Новини: Опера в парка за девета година

Опера в парка за девета година

Общество

|
Пон, 11 Юни 2018г. 17:10ч.
Опера в парка за девета година

Софийската опера и балет се пренася в парка за девета поредна година.

Летният фестивал по традиция е във Военната академия "Г. С. Раковски". Програмата започва на 15 юни със спектакъла "Лакме" от Лео Делиб. Представленията на открито ще продължат до 15 юли.

Програмата включва още оперите "Пепеляшка" и "Любовен еликсир", балетните постановки "Дамата с камелиите", "Жизел" и "Зорба гъркът", както и детските спектакли "Трите прасенца", "Мечо пух", "Вълшебната флейта" и "Червената шапчица".

Детската програма включва и една премиера - на българската опера за деца "История с патоци, мечо и лиса". Музиката е на композитора Георги Костов, а либретото на режисьора Юлия Кръстева. Текстът е по едноименната приказка в стихове на проф. Огнян Герджиков.

От Софийската опера съобщиха още, че през юли ще бъде премиерата на мюзикъла "Мама миа". Представленията ще са на 18, 19, 20, 21 и 22 юли. Представленията на Третия летен фестивал в Белоградчик "Опера на върховете" са на 26, 27, 28 и 29 юли. Предвиждат се и спектакли в цялата страна.

След десетки постановки по целия свят и над 60 милиона зрители, суперхитът идва и на българска сцена под режисурата на акад. Пламен Карталов. В него участват Ники Сотиров, Орлин Горанов, Владимир Михайлов, Весела Делчева, Михаела Маринова, Деница Шопова, Людмила Козарева, Еделина Кънева, Денко Проданов, Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Николай Павлов, Симеон Владов и други.

Диригент е Светослав Лазаров, хореограф - Риолина Топалова.

Посетителите ще се насладят на песните на ABBA Super Trouper, Dancing Queen, Knowing Me, Knowing You, Take a Chance on Me, Thank You for the Music и други.

Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър пренася зрителите на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ги въвличат в романтична комедия.

Билетите са в продажба на касата на Софийската опера и касите на Eventim и Easy Pay.

mediapool.bg