Кламер БГ - Новини: Линейка ще изпълнява последните желания на умиращи пациенти в Австралия

Линейка ще изпълнява последните желания на умиращи пациенти в Австралия

Общество

|
Съб, 27 Юли 2019г. 08:32ч.
Линейка ще изпълнява последните желания на умиращи пациенти в Австралия

Вдъхновени от служители на "Бърза помощ", които отвели умираща жена на плаж, властите в австралийския щат Куинсланд оповестиха, че пускат в движение линейка, която ще удовлетворява последните желания на пациенти преди смъртта им, съобщи Франс прес.

През 2017 г. линейка се отклонила от маршрута си към болница в Куинсланд по настояване на пациентка, която искала за последен път да види океана, преди да умре. На снимка се вижда, че в Хърви бей, на 300 км северно от Бризбейн, служител на "Бърза помощ" е застанал до носилка и е вперил поглед в океана.

Тази седмица правителството на щата Куинсланд оповести, че линейка ще бъде преоборудвана. Тя ще се използва, за да се удовлетворят последните желания на пациенти, които ще могат да се срещнат с децата, внуците си или да посетят музей.

"Удовлетворяването на последните желания на хора е предизвикателство, тъй като е възможно пациенти да се затрудняват да ходят, да стоят седнали или да дишат без кислороден апарат", заяви министърът на здравеопазването на Куинсланд Стивън Майлс.

Тази инициатива, която е единствена по рода си в Австралия, следва примера на холандска програма.

"Програмата "Амбюлънс уиш Куинсланд" ще позволи на преминали медицинско обучение доброволци да помогнат на хора да осъществят последните си желания", отбеляза министърът.

mediapool.bg