Кламер БГ - Новини: Край на поздравителните букети от МК, парите отиват за билети за ученици

Край на поздравителните букети от МК, парите отиват за билети за ученици

Общество

|
Пет, 18 Фев 2022г. 18:15ч.
Край на поздравителните букети от МК, парите отиват за билети за ученици

Край на поздравителните букети от МК, парите отиват за билети за ученици

Досега харчените от Министерството на културата пари за поздравителни кошници с цветя ще се дават за закупуване на ученически билети за концерти и други арт мероприятия. Първи от инициативата на министъра на културата Атанас Атанасов ще се възползват 160 ученици, които ще посетят безплатно спектаклите по повод 70-ата годишнина на ансамбъл "Филип Кутев". За начало се предвижда билети за максимално широк спектър от културни събития да получат различни училища и паралелки по изкуства.

"Всичко започва с малки стъпки. Няма по-голяма подкрепа за един творец от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, посещението на културно събитие, е като майсторски клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и приложим тази идея за целия културен календар, не само в София", коментира министър Атанасов.

Деца от Националното музикално училище "Любомир Пипков", Национална гимназия за приложни изкуства "Свети Лука", Национално училище за изящни изкуства "Илия Петров" и фолклорните паралелки към 144 СУ "Народни будители" ще имат безплатен достъп до събитието.

Концертите, посветени на юбилея на ансамбъл "Филип Кутев", започват от днес и в трите поредни дни ще бъдат с различна тематика и концепция - "Началото", "Пътят" и "Наследството".

Специални гости на сцената ще бъдат ансамблите "Пирин" и "Тракия", както и ученици от Националното училище за танцово изкуство, Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" и от Националното училище за фолклорни изкуства "Широка лъка".

mediapool.bg