Кламер БГ - Новини: Започват номинациите за журналистическите награди "Валя Крушкина – журналистика за хората"

Започват номинациите за журналистическите награди "Валя Крушкина – журналистика за хората"

Общество

|
Вт, 11 Септ 2018г. 16:46ч.
Започват номинациите за журналистическите награди "Валя Крушкина – журналистика за хората"

От днес, 11 септември, журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират за седмите медийни награди "Валя Крушкина – журналистика за хората".

Номинациите стават в шестте категории на конкурса: "Печатна медия", "Радио", "Телевизия", "Онлайн медия", "Млад журналист" и "Снимащ журналист". Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на Фондация "Работилница за граждански инициативи": frgi.bg.

Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронна поща: konkurs@wcif-bg.org до 25 октомври 2018 г. Формулярът и указанията за номиниране са достъпни от тук. Задължително условие за участие в конкурса е номинираните материали да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2017 г. до 11 септември 2018 година.

Получените материали ще се оценяват от независимо жури по обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите.

Наградите са част от Фонд "Валя Крушкина" при Фондация "Работилница за граждански инициативи" и отличават журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. През годините наградите станаха разпознаваеми сред журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните шест издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с повече от 700 материала.

Повече информация на: https://frgi.bg

mediapool.bg