Кламер БГ - Новини: Бродуей остава затворен до края на май 2021 г.

Бродуей остава затворен до края на май 2021 г.

Общество

|
Пет, 09 Окт 2020г. 19:32ч.
Бродуей остава затворен до края на май 2021 г.

Известните театри на Бродуей в Ню Йорк ще останат затворени до края на май заради пандемията от коронавируса, съобщи днес професионалната организация "Бродуейската лига" (Broadway League), цитирана от ДПА и БТА.

Продажбите на билети за представленията са спрени до 30 май 2021 година, информира организацията.

Това е поредното дългосрочно удължаване на затварянето, откакто Бродуей загаси светлините за първи път на 12 март. Цената е загубата на хиляди работни места и милиони долари.

С близо 97 000 служители, които разчитат на Бродуей за прехраната си и годишно икономическо влияние върху града от 14,8 милиарда долара, членовете ни се ангажират да отворят отново, веднага щом условията го позволяват. Това заяви е комюнике президентката на "Бродуейската лига" Шарлът Сейнт Мартин.

Работим неуморно с много партньори в подкрепа на индустрията, заяви тя.

Други културни институции в града се сблъскват с подобна криза, като Метрополитън опера наскоро обяви, че ще остане затворена до септември 2021 година.

Музеите, включително Музеят на изкуството "Метрополитън" и Музеят на модерното изкуство наскоро отвориха с ограничен капацитет, след като бяха затворени пет месеца.

Ню Йорк стана епицентър на епидемията от коронавируса през пролетта. След като овладя равнището на заразяване, градът неотдавна отново отчете увеличение на заразените в околностите си, припомня ДПА.

mediapool.bg