Кламер БГ - Новини: Бионсе е най-високоплатената жена в музикалния бизнес

Бионсе е най-високоплатената жена в музикалния бизнес

Общество

|
Вт, 21 Ноем 2017г. 14:40ч.
Бионсе е най-високоплатената жена в музикалния бизнес

Певицата Бионсе е най-високоплатената жена в музикалния бизнес според списание "Форбс". За една година (от юни 2016 г. до юни 2017 г.) тя е успяла да спечели 105 млн. долара. Печалбите ѝ идват от продажбите на албума ѝ Lemonade и от турне ѝ Formation. Освен това тя има модна линия и други бизнеси.

На второ място след Бионсе се нарежда британската певица Адел, а на трето - американката Тейлър Суифт.

Адел е спечелила за година 69 млн. долара. Основен приход за британската певица са постъпленията от световното ѝ турне - първото от 2011 г. насам.

От "Форбс" отбелязват, че следващите в класацията за най-печеливши музикални звезди изостават с десетки милиони долари в сравнение с Бионсе и Адел. На трето място е миналогодишната най-високоплатена изпълнителка Тейлър Суифт с 44 млн. долара. През следващата година обаче се очаква приходите ѝ да нараснат, тъй като сега обявената класация не отчита постъпленията от новия албум на Суифт, който вече е най-продаваният за тази година, но излезе след юни.

На четвърто място в списъка на "Форбс" е канадката Селин Дион с 42 млн. долара.

От списанието отбелязват, че класацията доказва, че възрастта е само едно число, тъй като на шесто място в подреждането е 71-годишната Доли Партън. Тя е спечелила 37 млн. долара от турнето си, което включваше 63 концерта за изследвания период. 75-годишната Барбара Стрейзънд пък е изкарала 30 млн. долара и е на десета позиция.

mediapool.bg