Кламер БГ - Новини: 3 съвета как да изберем почивка в планината

3 съвета как да изберем почивка в планината

Общество

|
Ср, 22 Ноем 2017г. 19:02ч.
3 съвета как да изберем почивка в планината

С настъпването на зимния сезон се увеличават и офертите за зимна почивка в планината. Ако сте от тези, които имат афинитет към планината, то със сигурност сте започнали вече своето проучване за дестинация. Когато си търсим зимна почивка можем много често да се объркаме в разнообразието от оферти за хотели, хижи и други места за подслон. Как обаче да сме сигурни, че сме направили разумен избор на планинска почивка? Неправилният и необмислен избор не само на дестинация, но и на място за отсядане може да ни причини доста главоболия и да превърне ваканцията ни в пълен провал. Независимо дали сте планирали малък ски отпуск или по-дълга ски ваканция, трябва да вземем няколко неща под внимание преди да се спрем на даден вариант. Правилното планиране и подготовка преди отпътуването със сигурност е ключът към перфектната почивка.

Ето няколко съвета за това как да изберем подходяща ваканция на планина и да ѝ се насладим пълноценно:

1.Избор на правилен курорт

Ако сме от тези, които търсят вълнуващи зимни приключения, задължително трябва да проучим къде са най-добри условията за зимни спортове. Едни от най-популярните и предпочитани български зимни курорти са Пампорово, Боровец, Банско, Витоша, Чепеларе Добринище, Пампорово.

Ако сте начинаещи, то можете да проверите кои планински курорти предлагат ски училища. Съобразете ски дестинацията с вашето ниво на каране. Ако сте начинаещи, проверете кои са ски пистите, подходящи за вашето ниво на напредналост и дали има ски инструктори. В Банско например условията на ски пистите са подходящи както за начинаещи, така и за по-напреднали скиори.

2.Избор на подходящ хотел

Мястото за отсядане е от ключово значение, за да си гарантираме приятна почивка. Добре е да подберем хотел, който предлага широка гама от опции за спорт и развлечение. Ако целта на вашата почивка е да релаксирате и да се презаредите с енергия, то Спа процедурите със сигурност са във вашия списък. Изберете хотел, който да разполага с модерен Спа център и проучете какви процедури се предлагат там, за да решите дали има нещо за вас.

Друго важно нещо е, че добрият планински хотел трябва да е с удобна локация и да бъде близо до ски писти. Тъй като никой не обича да чака за каквото и да е, особено по време на почивката, изберете хотел, от който лесно и бързо може да се стигне до ски пистите. Ако пък зимните спортове не ви влекат, а по-скоро искате да се запознаете с местните природни или културни забележителности, то проучете кои хотели организират допълнителни екскурзии в планината.

Без значение дали планирате да прекарате хубави моменти с любимия човек, да отпуснете заедно с приятели или да се съберете заедно с колегите, изберете хотел, предлагащ различни опции за забавление. Ако сте се спрели на хотел в Банско, Апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс има какво да предложи на всеки. В този луксозно обзаведен хотел в Банско се предлагат разнообразие от услуги и дейности, подходящи както за тези, чиято цел е да релаксират далеч от забързаното ежедневие, така и за тези, които са фенове на зимните приключения и целят активна почивка. В хотела има вътрешни и външни Био басейни за деца и възрастни, Спа център с 28 активности, зали за конференции, безплатен трансфер до близките ски писти, ски гардероби с подгревател за ски обувки, велосипеди под наем, електронни игри. Също така към хотела се организират и различни планински екскурзии, винен туризъм и още много забавни неща.

3.Избор на хубав ресторант

След дългия ски ден или планински разходки идва време да презаредим силите. Докато хотелът е от значение, проучете също какви опции имате за места за похапване. От всички ресторанти в Банско, едно от най-препоръчваните места с добра храна в Банско например е Leonardo Bansko. В него се предлага разнообразие от италиански и средиземноморски специалитети направени по автентични рецепти и с вниманиу към всеки детайл.

Ако пък не си падате по италианската кухня, друга добра опция за студените зимни вечери е ресторант Фондю. Този ресторант в алпийски стил предлага неустоими специалитети от Швейцария и Франция като например сладко и солено фондю, характерно за алпийската кухня и включващо разнообразие от превъзходни швейцарски сирена, както и оригинален шоколад от Швейцария.

mediapool.bg