Кламер БГ - Новини: Обновяват се 44 пожарни служби с 25 млн. лв. от ЕС

Обновяват се 44 пожарни служби с 25 млн. лв. от ЕС

България

|
Вт, 19 Дек 2017г. 16:14ч.
Обновяват се 44 пожарни служби с 25 млн. лв. от ЕС

С над 25 млн. лв. ще бъдат обновени 44 районни служби за пожарна безопасност и защита на населението и районни полицейски управления в страната. Средствата идват от оперативна програма "Региони в растеж". Това съобщи Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на управляващия орган на програмата в Нова Загора, където откри санираната сграда на Районното управление на полицията.

В сградата, която не е била ремонтирана от 1979 г., са инвестирани над 330 хил. лв. европейски средства. Подменена е дограмата, поставени са топлоизолация, нов покрив и фасада.

"За разлика от останалите проекти, които реализираме по програма "Региони в растеж", този е различен, защото подкрепяме системата на МВР. Фокусиран е върху осигуряването на по-добра работна среда за служителите на реда. За нас това е изключителен приоритет, служителите в МВР дават нашето спокойствие в ежедневието, дават ни сигурност и се грижат за реда по време и на празниците", каза Николова.

Със средствата по ОПРР ще бъдат обновени общо 21 районни полицейски управления в страната и 23 пожарни служби.

През предходния програмен период бяха купени 263 противопожарни автомобила за 97 млн. лв. със средства от програма "Регионално развитие", напомни председателят на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, който също беше на откриването.

mediapool.bg