Кламер БГ - Новини: Обичайно - "Смартматик" и Сиела" са поканени за поръчката за 8.5 млн. лв. за осигуряване на машинна вот

Обичайно - "Смартматик" и Сиела" са поканени за поръчката за 8.5 млн. лв. за осигуряване на машинна вот

България

|
Пет, 24 Фев 2023г. 16:57ч.
Обичайно - "Смартматик" и Сиела" са поканени за поръчката за 8.5 млн. лв. за осигуряване на машинна вот

Обичайно -

Без никаква изненада, Централната избирателна комисия е поканила производителя на машините за гласуване и на техния софтуер – "Смартматик Интернешънъл Холдинг", както и "Сиела Норма", да участват в обществената поръчка за осигуряване на машинния вот на предсрочните парламентарни избори на 2 март в страната и в секциите в чужбина. Това ще струва около 8.5 млн. лв., без ДДС, няма да има предварително обявление на процедурата, която ще е по договаряне.

Средствата са предвидени за подготовка, модифициране и параметризиране на софтуера за специализираните устройства за машинно гласуване, включително подготовка на демоверсия; подготовка, инсталиране и окомплектоване на машините в склада, както и транспорт на устройствата в страната, логистично осигуряване и техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден. Изпълнителят ще трябва да осигури също така Център за поддръжка при възникнали проблеми с машините за гласуване.

mediapool.bg