Кламер БГ - Новини: 14-годишно момче пострада след стрелба по автобус в Пловдив

14-годишно момче пострада след стрелба по автобус в Пловдив

България

|
Пет, 24 Фев 2023г. 17:06ч.
14-годишно момче пострада след стрелба по автобус в Пловдив

14-годишно момче пострада след стрелба по автобус в Пловдив

14-годишно момче пострада след стрелба с въздушен пистолет по автобус на градския транспорт в Пловдив, предаде в петък БНТ.

Случката се развива вчера, на 23 февруари, когато две момчета на 14 и 15 години от апартамент започнали хаотична стрелба, продължила близо час.

Две от металните сачми са попаднали в ръката на пострадалото момче, а друга се е заплела в косата на служителка на МВР, която в този момент не е била на работа. Двамата пострадали са били случайни минувачи през мястото на инцидента, а именно в района на Математическата гимназия в града. Прострелян и спукан е панорамния прозорец на автобуса, а шофьорът е силно уплашен.

Оказва се, двете деца са били с два пистолета - едното само е закупило пневматичния пистолет, а другото е взело оръжие с помощта на баща си.

Образувано е досъдебно производство за повреждане на чуждо имущество, а с оглед на причинените телесни увреждания ще се прецени какви други обвинения да бъдат повдигнати срещу двете деца. Това заяви районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

mediapool.bg