Кламер БГ - Новини: ОИК отказа регистрация на Бисер Манолов - Петното за общински съветник в Русе

ОИК отказа регистрация на Бисер Манолов - Петното за общински съветник в Русе

България

|
Вт, 22 Септ 2015г. 18:16ч.
ОИК отказа регистрация на Бисер Манолов - Петното за общински съветник в Русе

Бисер Миланов не успя да се регистрира като кандидат за независим общински съветник на предстоящите местни избори в Русе. "От извършената проверка се установява, че от заявените 1041 подписа коректни са само 794”, съобщава "Труд“

Подписката не отговаря на изискванията на чл. 416, ал.1 от Изборния кодекс и решението на ЦИК, мотивира решението си ОИК. Крайният срок да се представи подписка с 1000 подписа от инициативния комитет изтича в 18.00 ч. във вторник.

Бисер Миланов успя да се регистрира като независим кандидаткмет, издигнат от инициативен комитет. Първоначално ОИК отказа да допусне участието му и за общински съветник, защото „всеки избирател може да участва само в един инициативен комитет”. Той обаче беше номиниран от друг и успя да подаде навреме документи.

Бисер Миланов се прочу покрай февруарските протести и срещите му с бившия премиер Пламен Орешарски. Той беше задържан зрелищно на 15 януари 2013 г. пред парламента със сподвижниците си от НД „Свобода” и стана обвиняем за закана за убийство на Боряна Георгиева.

mediapool.bg