Кламер БГ - Новини: Пострадалите при катастрофа журналисти се нуждаят от кръв

Пострадалите при катастрофа журналисти се нуждаят от кръв

България

|
Ср, 23 Септ 2015г. 13:01ч.
Пострадалите при катастрофа журналисти се нуждаят от кръв

Операторът и шофьорът на агенция БГНЕС Светломир Генев и Любомир Янев, които преди ден пострадаха тежко при катастрофата край пътен възел Абланица, остават в тежко съсотяние. И двамата са на апартано дишане. В сряда сутринта кръвното налягане и на двамата се поддържа медикаментозно. Бе планувано транспортирането им към Плевен, но състоянието им не позволява това. По обяд ще бъде преценено дали двамата колеги да бъдат откарани към болница в Плевен, информира агенцията.

Има нужда от даряване на кръв за спасяване на живота на Светломир Генев и Любомир Янев - АБ положителна и А положителна. Оказва се, че това не може да стане в София, кръводаряването трябва да се направи или в Ловеч, или в Плевен.

БГНЕС се обръща с молба към всички, готови да помогнат с даряване на кръв. От 13.00 до 16.00 часа на 23 септември в Националния център по трансфузионна хематология, на улица "Братя Миладинови" 112, всеки, който има възможност и желание да дари кръв за колегите ни от БГНЕС, може да го направи в София като при посещението си в центъра каже, че дарява кръв за болницата в Ловеч за Светломир Генев и Любомир Янев.

На 24 септември, четвъртък, от 8.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология отново ще може да се дарява кръв за Светльо и за Любо, след това Министерство на здравеопазването ще съдейства за транспортирането до Ловеч.

При тежката катастрофа във вторник загина фоторепортерът на БГНЕС Петко Налбантов. Поклон пред паметта му!

mediapool.bg