Кламер БГ - Новини: Няма данни за убийство: Делото за смъртта на Денди е прекратено

Няма данни за убийство: Делото за смъртта на Денди е прекратено

България

|
Пон, 16 Окт 2023г. 12:24ч.
Няма данни за убийство: Делото за смъртта на Денди е прекратено

Любомир Милчев-Денди. Снимка: БГНЕС

Разследването за смъртта на писателя Любомир Милчев-Денди е прекратено, съобщи градската прокуратура на София. Основната причина е липсата на данни за извършено престъпление.

Милчев почина през март миналата година след неколкоседмичен престой в болница. Преди това той бе открит в безсъзнание в апартамента си в София. Заради съмненията, че може би е бил пребит започна дело.

Разследването обаче е било прекратен още през май. След това решението на прокуратурата е минало през съдебен контрол и било потвърдено.

Не са събрани доказателства за извършено убийство. Няма и данни, които да сочат на евентуално склоняване към самоубийство. Смъртта е настъпила вследствие на травма на тила, която е причинена от падане в цял ръст.

"Липсват други наранявания, които да са породени от различен механизъм, не се установяват следи от борба или наранявания от типа „защитни“. В хода на разследването бяха проведени всички обективно възможни и необходими действия по събиране и проверка на доказателства и бяха подложени на анализ всички версии. Доказателства за умишлено умъртвяване, за причиняване на смъртта по непредпазливост или за друго престъпление срещу личността и здравето му не бяха събрани, поради което наказателното производство беше прекратено", посочват от прокуратурата.

mediapool.bg