Кламер БГ - Новини: Няма блокирани кръстовища в София

Няма блокирани кръстовища в София

България

|
Пет, 04 Септ 2020г. 08:35ч.
Няма блокирани кръстовища в София

София осъмна без блокирани кръстовища в петък сутринта. "Орлов мост" е отворен за движение, макар че в четвртък вечерта бе блокиран от протестиращи. Още тогава недоволните заявиха, че няма да затварят за дълго ключовото кръстовище, защото знаят, че предстои началото на учебната година и не искат да пречат на другите хора. На място символично останаха само две палатки.

Палатки има и пред министерския съвет. Те са на майките от организацията "Системата ни убива". Лагерът обаче е на тротоара и не пречи на движението. Отворено е кръстовището пред Ректората.

Палатковият лагер на "Орлов мост" бе разчистен от полицията през нощта срещу четвъртък. Преди това имаше сериозни сблъсъци пред министерския съвет. Бяха арестувани над 100 души, пострадаха и униформени, и протестиращи. Сред задържаните имаше журналист, бяха разпространени и кадри на полицейско насилие.

Международни организации и евродепутати се обявиха против насилието срещу мирно протестиращи и журналисти, безпокойство изразиха и от Съвета на Европа.

mediapool.bg