Кламер БГ - Новини: Новородено бебе почина в болницата във Видин

Новородено бебе почина в болницата във Видин

България

|
Пет, 27 Дек 2019г. 21:37ч.
Новородено бебе почина в болницата във Видин

Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията.

Цвете Петрова ражда здраво момиченце на 26 декември. Часове по-късно й съобщават, че бебето е починало.

"Моето дете се роди здраво, усмихнато и плачеше. Никой не може да ме убеди, че не е така", каза майката на починалото бебе пред Нова телевизия.

"Те не предприеха нищо. От 10 часа сутринта до 19 часа не направиха нищо. Съответно аз оставам в болницата. Лекарката си тръгва, трябва да постъпи новата. Казва се д-р Атанасова. Видях я чак на следващия ден", разказа Цвете Петрова.

През това време родилката е с болки. Жената молела да предизвикат раждане. Това обаче станало чак на другия ден.

"Показаха ми го, беше увито, плачеше и беше розово. Дете като всяко друго, дори ми казаха, че прилича на мен", каза с просълзени очи бащата Павел Петров.

"Нямаше никакви признаци, че може да почине. 16 часа след раждането ми казаха, че е станало най-страшното", каза още майката на детенцето.

"Грешката е при лекарите, защото не са му обърнали внимание. Никой не го и интубирал", смята майката на бебето. Според родителите не е имало дежурен лекар в отделението по празниците.

"Искам екипът в болницата да си понесе последствията. Не може едно детенце да си отиде и те да кажат, че такива неща се случват", ридае опечалената майка.

На бебето ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му. Лекарите отказаха коментар, а полицията води разследване по случая.

mediapool.bg