Кламер БГ - Новини: Ново дело срещу Семерджиев – за фалшива шофьорска книжка

Ново дело срещу Семерджиев – за фалшива шофьорска книжка

България

|
Вт, 20 Юни 2023г. 13:15ч.
Ново дело срещу Семерджиев – за фалшива шофьорска книжка

Снимка: БГНЕС

Георги Семерджиев, който бе осъден на 20 години затвор тежката катастрофа на бул. "Черни връх" миналото лято, ще отговаря и по обвинения за използване на фалшива шофьорска книжка. Делото ще се гледа в софийския районен съд, където вече е внесен обвинителен акт.

Към момента бившият футболист е в ареста. След произнасяне на 20-годишната присъда съдия Стефан Милев заяви, че няма причина мярката му за неотклонение да се променя. Семерджиев е осъждан и по друго дело – за побой, извършен в столичния квартал "Хаджи Димитър" преди повече от десет години.

От Швейцария, ама не точно

Прокуратурата и МВР се активизираха срещу Семерджиев едва след като той уби с джипа си две млади жени миналото лято. Преди това в продължение на години той бе карал с фалшива книжка, издадена от Швейцария. Показателно е, че неистинският документ е установен при проверка на МВР още през миналия февруари, но мерки срещу Семерджиев не са взети чак до фаталната катастрофа.

Вечерта на 5 юли миналата година той навлезе в кръстовището пред хотел "Хемус" с около 160 километра в час. След удар с такси, минаващо на зелен светофар, джипът му връхлетя върху чакащите на тротоара две млади жени, които загинаха на място.

Малко след катастрофата шофьорът бяга, а часове по-късно е арестуван в апартамента си. По делото смъртта на двете пешеходки Семерджиев даде противоречиви обяснения. Първо твърдеше, че бил отвлечен. После каза, че не помни нищо, но е сигурен, че не той е карал колата.

Още по темата:

Георги Семерджиев е осъден на 20 години затвор

За шофьорската книжка твърдеше, че е издадена от Швейцария, но не помни коя година, нито кога е полагал изпити.

Полицейски чадър

След катастрофата се разбра, че Семерджиев е имал близки отношения с бившата полицайка Симона Радева. По-рано същия ден тя е била в колата му при лека катастрофа на Околовръстното. Служителката не предприема никакви действия, а часове по-късно Семерджиев помита двете загинали на друго кръстовище.

Радева бе уволнена, но наказанието й не е окончателно потвърдено от съда. След катастрофата в МВР започна вътрешна проверка. Изводът й бе, че в продължение на години около 40 служители са участвали в прикриването на нарушенията на Семерджиев.

mediapool.bg