Кламер БГ - Новини: Новият министър на транспорта идва от държавната администрация

Новият министър на транспорта идва от държавната администрация

България

|
Съб, 15 Септ 2018г. 15:13ч.
Новият министър на транспорта идва от държавната администрация

Две са номинациите на ГЕРБ за нов министър на транспорта, каза зам. председателят на партията Цветан Цветанов.

Той отказа да каже кои са кандидатурите.

Те ще бъдат обсъдени в понеделник на коалиционен съвет на управляващата коалиция.

По думите на Цветанов и двете кандидатури са достатъчно добре подготвени и отговорят на изискванията и предизвикателствата, които стоят в сектор ”транспорт”.

”Те имат добра професионална биография и много добър експертен потенциал, тъй като работят в администрацията на държавата", посочи Цветанов, цитиран от ”Фокус”.

По-рано тази седмица номинираният за министър на транспорта Александър Манолев се отказа от поста малко след като по случайност не бе избран на него.

Конкретната причина е фактът, че Манолев е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г. Всички медийни публикации по случая обаче някак са изчезнали, но в. "Капитал" припомни казуса.

Освен това досегашният зам.-министър на икономиката, син на бившия митничар и дългогодишен кмет на петричкото село Кулата Димитър Манолев, има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

Манолев твърди, че е жертва на ”координирана атака от една определена група”.

”От момента, в който номинацията ми бе обявена, със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерство на транспорта. По този начин се атакува не само мен като кандидатура, но и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, а напротив има доказателства точно в обратната посока”, каза Манолев по-рано тази седмица.

mediapool.bg