Кламер БГ - Новини: Нинова използва Иванчева да се заяжда за Истанбулската конвенция

Нинова използва Иванчева да се заяжда за Истанбулската конвенция

България

|
Четв, 02 Авг 2018г. 19:39ч.
Нинова използва Иванчева да се заяжда за Истанбулската конвенция

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи въпрос "като жена към жена" на три представителки на ГЕРБ във властта по повод поредната зрелищна акция на правоохранителните органи по отвеждането на окованата Десислава Иванчева в болница.

"Имам въпрос. Ще го задам не като Председател на БСП към няколко овластени персони, а като жена към жена. Г-жо Цачева, г-жо Захариева, г-жо Караянчева, вие сте най-гласовитите защитнички на Истанбулската конвенция и на правата и достойнството на жените. Всички, които сме против нея, сме "тъмни сили", според Вашите думи. Питам ви, никоя от вас - светлите сили, ли не забеляза, че властта показно докарва една жена в болница с вериги на краката?".

Това написа Корнелия Нинова във Фейсбук в четвъртък, докато социалната мрежа гъмжеше от възмущение за начина, по който властите продължават да третират подсъдимата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

"Довчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените", обърна се тя към министрите Цачева и Захариева и председателя на парламента Цвета Караянчева.

Съпротивата срещу Истанбулската конвенция бе една от най-ярките каузи на Нинова, под чието ръководство БСП се намества все по-успешно в популистко-националистическата ниша.

Поредният скандал с окованата Иванчева наистина заслужава внимание и вероятно, ако Нинова действително бе загрижена, нямаше да го използва за битовото уреждане на сметки с партийните си опоненти.

Думата на лидера на втората политическа сила в парламента се чува силно и може да постигне институционален ефект, стига този лидер да действа отговорно.

В случая обаче сме свидетели на заяждане с Цачева, Захариева и Караянчева. Дребнаво и безвкусно. Най-вероятно затова и реакциите, ако има такива, ще бъдат в същия стил.

mediapool.bg