Кламер БГ - Новини: Нинова е в оставка, но преговаря за кабинет с Петков

Нинова е в оставка, но преговаря за кабинет с Петков

България

|
Пет, 19 Ноем 2021г. 10:05ч.
Нинова е в оставка, но преговаря за кабинет с Петков

Нинова е в оставка, но преговаря за кабинет с Петков

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която подаде оставката си заради катастрофалните резултати на левицата, продължава преговорите за бъдещ кабинет с Кирил Петков. В петък двамата са имали среща на „Позитано“ 20. Обсъдени са били следващите стъпки за създаване на кабинет.

"На 23 ноември започват срещите на експертните групи за изработване на програма. В тях ще участват по трима души от всяка страна", написа Нинова във фейсбук.

Преговорните групи ще са общо 18. Те ще обсъждат всички ресори от държавното управление.

Това е поредната среща на Петков, който търси подкрепа за кабинет. Той вече обяви, че ще е номинацията за премиер. Асен Василев е предложен за министър на финансите.

Преди няколко дни двамата се срещнаха с лидерите на "Демократична България" – Христо Иванов и Атанас Атанасов. Иванов, който също е в оставка, заяви, че ще поиска от партията мандат за преговори за подкрепа.

В четвъртък Слави Трифонов също обеща да подкрепи правителство, създадено от „Продължаваме промяната“.

"За да бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се справи с кризите, които предстоят на всички ни - енергийна, здравна и икономическа... Редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да ни помогне да излезем от всички тези кризи. Компромисът е потребен и той ще бъде направен", коментира той.

mediapool.bg