Кламер БГ - Новини: Нинова: Не стои въпрос за оставката ми. Ако ИТН желаят подкрепа, да ни потърсят

Нинова: Не стои въпрос за оставката ми. Ако ИТН желаят подкрепа, да ни потърсят

България

|
Нед, 11 Юли 2021г. 22:27ч.
Нинова: Не стои въпрос за оставката ми. Ако ИТН желаят подкрепа, да ни потърсят

Нинова: Не стои въпрос за оставката ми. Ако ИТН желаят подкрепа, да ни потърсят

Не стои на дневен ред въпроса за моята оставка, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, чиято партия може да се срине на четвърто място след предсрочния вот, независимо от "широкия ляв фронт", който тя направи след като се оказа трета политическа сила през април.

Изборите днес показаха безпрецедентно ниска активност за пръв път откакто се правят избори в България, каза Нинова. Нямаше истински политически дебат. ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, "Има такъв народ" мълчаха. Може би това е и наказателен вот към всички нас. 46-ят парламент започва с много ниска легитимност. Това е притеснително, коментира Корнелия Нинова.

По думите ѝ анализатори посочват, че много от по-възрастните гласоподаватели за БСП не са отишли да гласуват, защото са били изплашени от задължителния машинен вот:

"Това е една от причините за резултата, който партията ни има", отчете Нинова, която бе сред най- ентусиазираните привърженици на машинното гласуване.

Според Нинова и на тези избори не се е състояла протестната вълна, макар че според първите прогнозни резултати "Демократична България" може да изпревари БСП, а данните от паралелното пребраяване на някои агенции показват, че това се е случило.

Отново сме в изходна точка, заяви Нинова, коментирайки състава на новия парламент.

Т.нар. партии на протеста отново нямат мнозинство и този път, ако искат да съставят правителство, ще им се наложи да водят диалог с някоя от останалите партии. За нас категорично трябва да има редовно правителство, посочи Нинова

Ако "Има такъв народ" желаят подкрепа, очаквам да ни поканят на разговор, но подкрепата ни няма да е безусловна, декларира Нинова.

mediapool.bg