Кламер БГ - Новини: Нинова: Гергов поиска да го върна в БСП, отговорих с не

Нинова: Гергов поиска да го върна в БСП, отговорих с не

България

|
Пон, 07 Юни 2021г. 18:56ч.
Нинова: Гергов поиска да го върна в БСП, отговорих с не

Нинова: Гергов поиска да го върна в БСП, отговорих с не

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че се е срещала с бизнесмена и бивш член на партията Георги Гергов.

Преди ден Гергов обяви, се е срещнал с Нинова и двамата обсъждали изборите в бус на аварийната лента на магистралата. Пред бТВ той заяви, че е поискала "това, което не можеше да се случи" – водач на листата да бъде Иво Христов, което и стана.

Той твърдеше, че инициативата за срещата е била на лидера на БСП. Нинова обаче твърди точно обратното. И според нейната версия по време на разговора е била обсъждана листата в Пловдив.

"Поиска от мен две неща: да бъде възстановен като член на партията и аз да бъда водач на листата в Пловдив, където да се прегърнем с него и да "победим". От моя страна получи категоричен отговор - не и на двата въпроса. В резултат на това накара приближените си хора да напуснат листата за депутати и тя беше наредена служебно от Националния съвет (на БСП)", написа Нинова във Фейсбук.

Миналата седмица на ръководството на БСП се наложи служено да нареди листата в Пловдив, след като градската конференция също не утвърди нито един кандидат за депутат в знак на протест срещу висшите партийни функционери. Пловдивските социалисти мотивираха отказа си с това, че каквото и да решат, след това лидерът на БСП Корнелия Нинова ще пренареди листата. Напрежение между нея и БСП-Пловдив има от много време, но се изостри именно след като от партията бе изключен Гергов, който е известен с близките си връзки с бившите управляващи от ГЕРБ.

В неделя самият Гергов призна, че сред неговите семейни приятели "от много, много години" е бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

mediapool.bg