Кламер БГ - Новини: Немските туроператори търсят в България добро преживяване с грижа за здравето

Немските туроператори търсят в България добро преживяване с грижа за здравето

България

|
Ср, 01 Юни 2022г. 16:08ч.
Немските туроператори търсят в България добро преживяване с грижа за здравето

Немските туроператори търсят в България добро преживяване с грижа за здравето

Немският туристически бранш иска комбиниран продукт между добро преживяване и грижа за здравето. Това стана ясно от среща на министъра на туризма Христо Проданов с Клаудия Мюлер, комисар по туризма на Федералното правителство и депутат в Бундестага.

"Българската СПА асоциация сключи договор с германската асоциация на здравно-осигурителните каси и нашето желание е да предложим тази услуга на повече здравни каси, за да може да достигне до повече германци", допълни министърът.

По време на срещата бяха дискутирани предимствата на българските зимни курорти, които по качество не отстъпват на австрийските курорти и предлагат добра цена на услугата. "Имаме много добра и здравословна българска кухня и над 200 винарни с качествено вино на добра цена и всичко това искаме да предоставим на немските граждани, каза още министърът.

По думите на комисар Мюлер в Германия има голям интерес към точно този тип туризъм. Още повече капацитетът на техните курорти не е достатъчен и не могат да обслужат всички нуждаещи се германци. Обсъдени бяха възможностите за развитие и на круизен туризъм между двете страни по река Дунав.

Проданов беше на работно посещение в Германия с българските депутати д-р Илин Димитров, председател на Комисията по туризъм и Снежана Апостолова – заместник-председател на комисията. Министър Проданов и Илин Димитров поканиха комисар Мюлер на официална визита в България. Целта на посещението е немската страна да се увери, че България е сигурна дестинация и предлага качествен комплексен туристически продукт.

В Берлин беше проведена среща с президента на Германската туристическа асоциация (DRV) Норберт Фибих и главния управител Дирк Ингер. По данни на асоциацията желанието на германските туристи за пътувания към сигурни и приветливи страни като България се е увеличил. "Появяват се фалшиви новини, че България е близо до военни действия държава. Това е една от причините, поради което съм в Германия, за да уверя нашите немски гости, че ситуацията в България е изключително спокойна и сигурна", заяви министър Проданов.

mediapool.bg