Кламер БГ - Новини: Нанков: През джипката решаваме проблемите на хората, не сме жълтопаветни политици

Нанков: През джипката решаваме проблемите на хората, не сме жълтопаветни политици

България

|
Нед, 31 Ян 2021г. 11:36ч.
Нанков: През джипката решаваме проблемите на хората, не сме жълтопаветни политици

Най-честият гост в джипката на премиера Бойко Борисов – зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, влезе в откровения в неделя пред БНТ за преживяванията си по пътищата на страната като спътник на министър-председателя.

"Никой няма запазено място в джипа. Но може би през джипа решаваме проблемите на хората", заключи Нанков. По думите му "това е хубавото на политическа партия ГЕРБ и на премиера Борисов, че там, където има проблем, там, където българските граждани имат нужда от бързи адекватни и навременни действия, те се вземат като решение и се случват".

"А през джипа светът се вижда по друг начин - може би не с онзи хейт, с онзи негативизъм... През последните месеци и години тенденцията е (средата, б. р.) да става все по-критикарска. Виждаме позитивните неща, не само негативните, а ние сме достатъчно самокритични, междудругото", посочи Нанков.

На въпрос на водещия дали джипът печели избори, зам.-министърът отговори, че през джипа властта достига до максимален брой хора.

"Хората в джипа, не само премиерът, а и колегите не сме онзи тип диванни, жълтопаветни политици. Нищо против гражданите на София, които често стоят на жълтите павета. Това, което Борисов и Фандъкова са направили за София, е видно", добави Нанков. По думите му джипът и социалните мрежи дават възможност и за "друга гледна точка", не само тази на конвенционалните медии.

Зам.-министърът коментира и дали ще води листа на ГЕРБ в изборите на 45-и парламент. "Да не избързваме с това къде ще водя листа на ГЕРБ. Може и никъде да не водя. Не съм готов да водя листа", каза Нанков.

"Предстоят ни трудни избори. На първо място заради пандемията, а на второ място заради жълто-кафявите новини и откровения хейт, който се лее върху ГЕРБ, а също така и дезинформацията, с която ни заливат", смята политикът.

Във вторник започва ремонтът на проблемните нагънати 40 км на АМ "Тракия" около Стара Загора, които са по-известни в социалните мрежи като "Тракийско море".

Ремонтът на тунел Витиня на АМ "Хемус" скоро се очаква да приключи - очаква се осветлението от германски доставчик.

Въпреки десетките примери за изключително скъпо строителство на отделни участъци от пътната инфраструктура Нанков твърди, че у нас се строи евтино.

"В България строим най-евтино в Европа. Средно у нас малко над 3 300 000 евро на километър. В съседна Румъния - малко над 6 млн., ако дам за пример една Словакия - 13 млн.", каза пред БНТ зам.-министърът.

"2024 година българските граждани спокойно ще пътуват по съвременен европейски, с високо качество аутобан от София до Варна", заяви Нанков.

"С добри темпове работи първата отсечка, която работим до пътен възел Ловеч - Плевен - 52 км. Започнаха подготвителните дейности по изграждане на инженерни пътища и всички останали подготвителни дейности по изваждане на хумуса, на отчуждените имоти в останалите 84 километра до Велико Търново", допълни зам.-министърът.

mediapool.bg