Кламер БГ - Новини: Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт

България

|
Съб, 08 Ян 2022г. 15:48ч.
Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт

Повече от 8 часа около 150 българи са били блокирани в самолет на "УизЕър" на летището във Франкфурт.

Полетът им за София е бил в петък в 20:35 часа. Самолетът обаче не излита. Първоначално е обяснено, че полетът ще закъснее с около 30 минути, заради обилен снеговалеж.

В крайна сметка повече от 8 часа пътниците са държани без храна и напитки в самолета и без да получат никаква информация, разказа един от потърпевшите пред бТВ.

Чак след като се свързват с медиите и институции са пуснати от самолета в събота сутринта.

На борда на самолета е имало около 12 бебета.

Към момента няма официална информация от нискотарифния авиопревозвач. От колцентъра на "УизЕър" казват, че самолетът ще излети за София в събота преди 21 часа.

Междувременно от Министерството на външните ни работи (МВнР) съобщиха, че оказват съдействие на блокираните българи на летището Франкфурт-Хан.

Представители на министерството са се свързали незабавно с летищните власти и авиопревозвача. От тяхна страна към момента няма допълнителна яснота относно създалата се ситуацията, се казва в съобщението на българското МВнР.

По информация на българското дипломатическо ведомство "полетът, предвиден да излети за София в 20:15 часа, към момента е отложен за 23 часа тази вечер".

Заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова се е свързала с българин на летището и е поискала информация за състоянието на сънародниците ни. Настояла е и служители на генералното ни консулство да доставят продукти от първа необходимостна блокираните българи.

mediapool.bg