Кламер БГ - Новини: НСО купува две бронирани лимузини за 2.5 млн. лв.

НСО купува две бронирани лимузини за 2.5 млн. лв.

България

|
Четв, 22 Септ 2016г. 13:41ч.
НСО купува две бронирани лимузини за 2.5 млн. лв.

Националната служба за охрана е обявила обществена поръчка за два нови бронирани автомобила, като общата стойност е 2.5 млн. лева съобщи бТВ в четвъртък.

От НСО държат колите да са с дължина над 5.2 метра и да се задвижват от бензинов двигател с мощност над 482 конски сили.

Изискванията към лимузините са да могат да се ускорят до 100 км/ч за под 8 секунди и да имат среден разход на гориво под 18 л/100 км. Подобни автомобили предлагат всички луксозни марки и в условията на поръчката не се забелязват някакви параметри, подготвени за определен участник.

Специални поделения, занимаващи се с бронировка на коли имат “Ауди“, “Мерцедес“, БМВ, "Ягуар Ленд Роувър" и други.

Цената, макар и стряскаща, е нормална за подобен род превозни средства, които в зависимост от класа, осигуряват защита при обстрел с леко стрелково оръжие, гранатомет, огнехвъргачка, попадане на мина, химическа атака и т.н.

От НСО са коментирали за бТВ, че покупката се налага, тъй като е изтекъл експлоатационния ресурс на купени по-рано бронирани автомобили. Последната поръчка за нови коли за нуждите на президента, премиера, министрите и депутатите беше приключена в края на 2014 година.

НСО разполага общо с 60 лимузини, основно БМВ, "Мерцедес" и "Фолксваген".

mediapool.bg