Кламер БГ - Новини: Мъск направи реклама на Белоградчишките скали, след като ги сравни с пейзаж от видеоигра

Мъск направи реклама на Белоградчишките скали, след като ги сравни с пейзаж от видеоигра

Общество

|
Вт, 22 Ноем 2022г. 18:17ч.
Мъск направи реклама на Белоградчишките скали, след като ги сравни с пейзаж от видеоигра

Мъск направи реклама на Белоградчишките скали, след като ги сравни с пейзаж от видеоигра

Илон Мъск направи световна реклама на "Белоградчишките скали", сравнявайки ги с пейзаж от видеоигра, без да знае, че природният феномен е в България. По-късно министърът на туризма Илин Димитров отговори в Twitter на коментара на Мъск и го покани да дойде и да ги посети.

Основателят на Tesla и SpaceX коментира във вече собствената си социална мрежа публикувана снимка на крепостта "Калето" в Белоградчик, посочвайки, че е бил сигурен, че кадърът е от играта Elden Ring. Думите му почти мигновено събраха повече от 16 000 харесвания само за няколко часа.

Фотографията е дело на талантливия български фотограф Владислав Терзийски.

Кадърът е заснет с дрон и показва величието на скалите и историческата крепост.

Споменатата Elden Ring е фентъзи видеоигра, чийто свят е изграден от известния писател Джордж Р. Р. Мартин. В играта има множество пейзажи на тревисти местности, спираловидни планини и замъци.

По-късно българският министър на туризма Илин Димитров коментира под поста на Мъск и го покани в България.

"Скъпи Илон, това е от България! Каня те да видиш това място. Ние имаме още много уникални интересни обекти. Най-старите златни предмети са намерени в България. Ела и виж", пише Димитров.

Белоградчишките скали са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година те са посетени от близо 70 000 български и чуждестранни туристи, отбелязват от БТА.

През тази година България стана една от шестте страни, представени в телевизионния проект "Европа отвисоко" на National Geographic. Излъчените кадри от страната ни са дело именно на Владислав Терзийски.

Сред красотата на белоградчишките скали, в двора на крепостта, се провежда летният фестивал "Опера на върховете" по идея на оперния режисьор и академик Пламен Карталов.

Пpeз нoeмвpи минaлaтa гoдинa Илон Мъск cтaнa пъpвият чoвeĸ в иcтopиятa cъc cъcтoяниe oт 300 милиapдa дoлapa. Kъм днешна дата той все още е най-богатият човек на планетата, според класацията на Forbes.

mediapool.bg