Кламер БГ - Новини: Мъжът, прегазил петима на парад в САЩ, имал спор със съпругата си

Мъжът, прегазил петима на парад в САЩ, имал спор със съпругата си

Свят

|
Вт, 23 Ноем 2021г. 11:58ч.
Мъжът, прегазил петима на парад в САЩ, имал спор със съпругата си

Мъжът, прегазил петима на парад в САЩ, имал спор със съпругата си

Мъжът, прегазил с автомобил петима души на коледен парад в САЩ в неделя, е имал спор със съпругата си непосредствено преди това, предаде Франс прес, като се позова на началника на полицията в град Уокешо, в северния щат Уисконсин, където се разигра трагедията.

Даниъл Томпсън каза, че "няма никакви доказателства да става въпрос за терористичен акт".

Шофьорът бе идентифициран като 39-годишния Даръл Брукс-младши, жител на Милуоки - най-многолюдния град в щата Уисконсин. Мъжът се врязал с висока скорост с джипа си в участниците в парад в Уокешо - 72-хиляден град източно от Милуоки.

Най-малко петима души загинали, а 48 били ранени.

Десет от пострадалите са в интензивно отделение, като шестима са в критично състояние. Сред ранените са 18 непълнолетни на възраст от 3 до 16 години.

Загинали са четири жени и един мъж - между 52 и 81 години.

На Даръл Брукс ще бъдат повдигнати обвинения в пет убийства.

Според съдебни документи на цветнокожия мъж вече били повдигнати обвинения на два пъти - миналата година за застрашаване на живота на хора и на 5 ноември за семейно насилие.

Брукс бил освободен срещу гаранция от 1000 долара, съобщиха от офиса на прокурора на Милуоки. От там признаха, че сумата е "неприлично малка", предвид характера на повдигнатите срещу него обвинения.

Без явна връзка с тази трагедия, духовете в Уисконсин вече бяха разбунени от оправдаването миналата седмица на Кайл Ритънхаус - бял тийнейджър, който застреля при самозащита двама души по време на антирасистки протест през август 2020 г. в град Кеноша, на 80 километра южно от Уокешо, отбелязва Франс прес.

mediapool.bg