Кламер БГ - Новини: Полицията задържа мъжа, взел заложници и ранил човек край Сандански (Обновена)

Полицията задържа мъжа, взел заложници и ранил човек край Сандански (Обновена)

България

|
Вт, 03 Окт 2023г. 23:31ч.
Полицията задържа мъжа, взел заложници и ранил човек край Сандански (Обновена)

Мъжът, взел заложници в село край Сандански. Снимка: БГНЕС

Заложническата криза, която се разви във вторник вечерта, край Сандански приключи. След 22 часа стана ясно, че въоръженият мъж, който откри стрелба и се берикадира със заложници в санданското село Вълково, е задържан.

Първоначално заложниците бяха трима, но ранен мъж беше откаран в болница, а затворени в къща с нападателя останаха две жени, предаде бТВ.

Сигналът за сагата постъпи на тел. 112 в 17.30 часа. Мъжът, който взе заложниците се оказа, че има отношения с момиче. Именно тя, майка ѝ и баща й са заложниците. Бащата е ранен.

По информация на Нова тв става въпрос за семейна свада. Мъжът, който е от района на Лом, е имал отношения с дъщерята на похитеното семейство.

Той е отишъл в дома на жената, за да изяснят отношенията си. Впоследствие прострелва баща ѝ в рамото и взима нея и майка ѝ за заложници. Мъжът е въоръжен.

"Има стрелба и заложници. Мястото е отцепено. Мъжът е дошъл да отвлече приятелката си и стрелял по баща ѝ", каза Антон Хаджийски, кмет на с. Вълково.

Стрелецът се оказа, че се казва Цецо и по-късно започна да излъчва на живо във фейсбук видео от драмата. Оказа се също така, че нападателят разполага с капсул-детонатори, пистолет, ръчна граната, и друг арсенал.

Въпреки първоначалната информация, състоянието на простреляния мъж е тежко. Той се транспортира към "Пирогов" за оказване на спешна медицинска помощ, каза по-късно главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев пред журналисти в санданското село Вълково.

mediapool.bg