Кламер БГ - Новини: Мобилни пунктове за събиране на стари бои и лекарства ще има в четири квартала на София

Мобилни пунктове за събиране на стари бои и лекарства ще има в четири квартала на София

България

|
Пон, 10 Окт 2022г. 16:58ч.
Мобилни пунктове за събиране на стари бои и лекарства ще има в четири квартала на София

Мобилни пунктове за събиране на стари бои и лекарства ще има в четири квартала на София

Жителите на столичните квартали "Оборище", "Младост", "Подуяне" и "Красна поляна" ще могат да предадат през октомври стари лекарства, бои, лакове и други домакински препарати и химикали, съобщиха от "БалБок Инженеринг", която заедно със Столична община управлява системата за разделно събиране на опасни отпадъци.

На 13, 14 и 15 октомври ще се проведе традиционната тридневна есенна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата в районите "Оборище", "Младост" и "Подуяне".

В четвъртък мобилният събирателен пункт ще бъде разположен от 8:30 до 14:30 часа на бул. "Янко Сакъзов", на входа на парка "Заимов", срещу ул. "Васил Априлов".

На следващия ден ще се събират опасните отпадъци на "Младост" - пунктът ще се намира в жк. "Младост" 4, на входа на парка "Сухото дере" откъм ул. "Самара" - бл. 440.

В събота пунктът за район "Подуяне" ще е на бул. "Ботевградско шосе", в района на "ПроМаркет" и бензиностанция "Еко" и бл. 6Е.

Ще се приемат опасни отпадъци като живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни), лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, както и фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

За края на месеца, на 28 октомври (петък), е предвиден мобилният пункт за район "Красна поляна". Той ще приема отпадъци от 8:30 до 14:30 часа на ул. "Алеко Туранджа" до бл. 24 и бул. "Вардар".

В началото на август опасни отпадъци се събираха в столичните райони "Люлин" и "Банкя".

mediapool.bg