Кламер БГ - Новини: Младо семейства плати хляба на цяло село за един ден

Младо семейства плати хляба на цяло село за един ден

България

|
Пет, 08 Март 2019г. 11:47ч.
Младо семейства плати хляба на цяло село за един ден

Младо семейство от село Господинци, община Гоце Делчев, плати хляба на жителите на населеното място.

Една сутрин за всичките около 500 жители на селото се оказало, че има безплатен хляб в магазина, съобщи Нова телевизия.

Дневните разходи за насъщния били поети от Невсе и Ибрахим Караилиеви. Решението да направят добро за здраве било взето спонтанно.

Мъжът се прибрал от молитва и заявил на съпругата си, че ще плати хляба на всички съселяни. На следващия ден от селския магазин в Господинци всички си тръгнали с безплатен хляб.

За семейство Караилиеви в Господинци разказват, че са скромни хора. В семейството им цари разбирателство. Имат две дъщерии никога не са парадирали с пари и възможности.

"Живеят скромно, едни хора, които не припечелват кой знае какво, защото са младо семейство. Тя е обикновена шивачка и работи в цех. Можем да си представим колко е заплатата на една шивачка в един местен цех, а съпругът работи в производство за бутилиране на минерална вода. Те имат скромни доходи, и живеят в скромен дом. Ето оттам идва силата на техния жест и на тяхната доброта", каза кметът на селото Ахмед Ходжов.

"Само искам да кажа, че е от сърце. И не е за известност. Просто така за здраве и за семейството. Не исках хората да научават, колкото по-малко хора знаят, толкова по-добре. Благодаря на кмета за хубавите думи", заяви Невсе Караилиева.

Семейство Караилиеви поели разходите за около 200 хляба. Част от хората в Господинци предложили все пак да си платят, но пари в магазина не им взели, по изричното настояване на Ибрахим и Невсе.

mediapool.bg