Кламер БГ - Новини: Двама полицаи осигурявали "чадър" на престъпна група от "Орландовци"

Двама полицаи осигурявали "чадър" на престъпна група от "Орландовци"

България

|
Пет, 08 Март 2019г. 13:06ч.
Двама полицаи осигурявали "чадър" на престъпна група от "Орландовци"

Двама полицаи от Второ РПУ в София са обвинени, че са осигурявали "чадър" на престъпна група, занимаваща се с наркотици, кражби, грабежи и производство на контрабандни цигари.

Заедно с тях са обвинени още 12 души, съобщиха от спецпрокуратурата. Те бяха арестувани при акция в четвъртък.

Всичките 14 обвиняеми са арестувани за по 72 часа, а разследващите ще искат постоянното им задържане. Според прокуратурата групата е действала повече от три години, като през последните 7 месеца е била наблюдавана от МВР.

Двамата обвиняеми полицаи са взводни командири във Второ РПУ, което отговаря и за територията на столичния квартал "Орландовци", където е действала групата. Тяхната задача е била да изтеглят всички полицейски сили от районите, където действала групата в деня на престъплението.

"В процес на установяване е срещу какво възнаграждение са извършвали подобни "услуги", твърдят от прокуратурата.

Групата се е занимавала с различни престъпления, става ясно от съобщението. Те са заподозрени и в извършването на грабеж на пари за пенсии от пощенска станция.

Освен в София групата е действала и на други места в страната. Сред разследваните престъпления са кражби на промишлени машини, на влакови релси и др.

"Налице са и данни, че участници в групата са извършвали погроми на паметници в Централните софийски гробища, за да принудят близките на починали да потърсят услугите им за възстановяване", твърдят от прокуратурата.

mediapool.bg